Yeaba – Scheve tanden

De nieuwste trend die uit Japan komt overgewaaid zijn scheve tanden! Yeaba betekent in het Japans ’dubbele tand’ en refereert naar de trend om eruit te zien als een jong meisje. Kinderen hebben tijdens het doorbreken van het blijvende gebit vaak scheve tanden of ’dubbele tanden’. Sommigen zeggen dat het een reactie is op de doorgeschoten cultuur van té witte tanden en té mooie gebitten, anderen vinden het een prachtige manier om er weer jeugdig uit te zien en weer anderen zien de scheve tanden als een verontrustende trend om de jeugd te seksualiseren. Hoe je ook over scheve tanden denkt, vrouwen die in plaats van mooie rechte tanden juist scheve tanden laten maken, willen er jeugdig en sexy uitzien. Bij yeaba tanden staan de puntige hoektanden naar buiten en de tweede snijtanden juist naar binnen. Ze worden ook wel vampier tanden genoemd!

De scheve tanden van Kirsten

Scheve tandenOok in de westerse wereld lijkt er een trend te zijn om scheve tanden of tanden met spleetjes te hebben. O.a. Lara Stone, Madonna en Georgia Jagger hebben hun karakteristieke look te danken aan hun spleetjes tussen de tanden. Kirsten Dunst heeft haar schattige uitstraling voor een groot deel te danken aan de kinderlijke stand en vorm van haar schots en scheve tanden. Waar Kirsten van nature yeaba heeft, laten vrouwen in Japan zich mooi en aantrekkelijk maken bij de tandarts door ”natuurlijk” scheve tanden te maken! Vooralsnog is dit een trend die bij vrouwen speelt, mannen wagen zich er nog niet aan. Kennelijk zijn scheve tanden, of in elk geval yeaba tanden, bij mannen toch minder aantrekkelijk…

Geen scheve tanden, toch yeaba!

De trend van yeaba is in Japan weliswaar erg populair, wat er bij ons in het westen gebeurt is toch enigszins aangepast. Je krijgt namelijk ook een jeugdig effect als je alleen de lengte van de tanden aanpast in plaats van meteen hele scheve tanden te laten maken. Het geeft een heel jeugdig effect om de middelste voortanden iets langer te maken, maar ook de hoektanden een flinke punt geven heeft een grappig effect. Avril Lavigne heeft het van zichzelf: puntige, lange hoektanden die een vampierachtige look geven. Nu zijn vampiers op dit moment erg hot, maar zo erg hoeft het nu ook weer niet. Een klein puntje en een beetje lengteverschil kan al heel wat uitmaken. Bij Avril geeft het ontegenzeglijk karakter aan haar gezicht, zonder dat je meteen je halsslagader beschermt.
Wie weet wat trendsettend Hollywood voor ons in petto heeft, wij zijn benieuwd of en wanneer yeaba een hit wordt in Nederland!

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Producten voor mondverzorging

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Mondverzorging >


Geplaatst in: Facings